tiistai 28. tammikuuta 2014

Valkosuklaahyydykekakku vadelmasydämellä

Hyvää synttäria mulle!
Ikää pamahti vuosi lisää, ja sen kunniaksi piti (=PÄÄSI) tietenkin leipomaan herkkuja!

Nyt pääsi kokeiluun ihka ensimmäinen "yllätyskiekko" hyydykekakku. Oli kyllä työnsä arvoinen tämä! Suosittelen kokeilemaan!


Resepti

Pohja
150g domino täytekeksejä
75g sulaa voita

Vadelmakiekko
2 liivatelehteä
1/5dl vettä
1dl kermaa
3/4dl maitorahkaa
1½dl vadelmia
1/4dl sokeria
½tl vaniljasokeria

Valkosuklaatäyte
200g valkosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
2½dl flora vispiä
8 liivatelehteä
½dl vettä
1 1/4dl sokeria (½dl+3/4dl)
1½tl vaniljasokeria
*HUOM! Valkosuklaatäytteestä voi vähentää noin neljäsosan, mikäli tekee samankokoisiin vuokiin kuin minä. Tämän kokoisiin vuokiin riittää hieman vähempi määrä tätä valkosuklaatäytettä!*


Vuoraa halkaisijaltaan yksi 12cm irtopohjavuoka, sekä yksi halkaisijatlaan 18cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.

Murskaa dominokeksit käsin tai blenderissä. Sulata voi, kaada sula voi keksinmurujen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Painele pohja"taikina" isomman irtopohjavuoan pohjalle.

Sitten valmistetaan vadelmakiekko.

Laita 2 liivatelehteä likoomaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa kerma ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Murskaa vadelmat haarukalla tai tehosekoittimella. Sekoita maitorahkan joukkoon. Lisää maitorahka-vadelma sekoitus kerman joukkoon, ja sekoita kunnes seos on tasainen. Kuumenna viidesosa desi vettä mikrossa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois, ja laita kuuman veden joukkoon.
Anna vesi-liivate seoksen hieman jäähtyä, ja lisää se sitten vadelmakiekko massaan ohuena nauhana kokoaika sekoittaen.

Kaada massa pienempään vuokaan. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen jähmettymään.

Kun vadelmakiekko on hyytynyt riittävästi, siirrä se isompaan vuokaan keksipohjan päälle. Sitten on aika valmistaa valkosuklaa täyte.

Laita aluksi 8 liivatelehteä likoomaan runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi sokereiden kanssa. Lisää joukkoon kananmunat, yksi kerrallaan. Tämän jäkeen lisätään tuorejuusto.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Anna suklaan hieman viilentyä, ennen lisäämistä kermaseokseen. Kun suklaa on tarpeeksi jäähtynyttä, lisää se joukkoon vähän kerrallaan.
Lopuksi, kuumenna ½ desiä vettä mikrossa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois, ja sekoita kuumaan veteen. Anna hieman viilentyä. Lisää valkosuklaatäytteeseen ohuena nauhana, kokoaika sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan vadelmakiekon ja keksipohjan päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.

Kun kakku on hyytynyt riittävästi, sen voipi koristella haluamalla tavallaan. Itse halusin tietystikin käyttää vadelmia, kun vadelmaa löytyy kakun sisältäkin. "Raidat" on tehty valkosuklaasta, johon on lisätty tilkka kermaa ja ½ tl vaniljakreemijauhetta.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti