maanantai 18. elokuuta 2014

Mausteinen karviaismarja-raparperihillo

SLY28 kierroksen elokuun teemana on ollut marjojen säilöntä talveksi. Tänään aamulla tupsahti sähköpostiini ilmoitus, että minua odottelee paketti postissa.

Minulla ei kotoa löytynyt yhteenkään paketissa olleisiin resepteihin kaikkia tarvittavia aineksia, joten päätin yhdistellä paria reseptiä ja toteuttaa niistä hillon! Teki heti mieli tehdä jotain hilloa enkä takaisin malttanut kauppaan enää lähteä. Lopputuloksen kannalta olen iloinen että sen tein, sillä hillosta tuli todella herkkua.

Hilloa ei ihan hirveästi meillä kulu, mutta viimeistään kun saan tämän hillon loppuun, niin menee yksi paketin resepteistä sellaisenaan kokeiluun :) Tässä on yhdisteltu hieman "elokuun hilloa" ja karviaismarmeladia.

Pahoittelut hillopurkin kuvauksellisen sotkuisista reunoista :D


Resepti
250 g raparperia
750g karviaismarjoja
½dl vettä
1 pkt (330g) hillo-marmeladisokeria
½tl kanelia
1 tkl kardemummaa

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja anna mehustua hetken aikaa. Nosta kattila kuumalle liedelle, ja anna kuumentua kiehuvaksi. Kiehauta hilloa n. 20 minuuttia välillä sekoittaen. Anna jäähtyä ja purkita! Säilytä viileässä. 

Kardemumma oli pelkkä villi kokeilu, jota ei löytynyt mistään saamistani kolmesta reseptistä. Kaipasin vain jotain lisää makua vielä kanelin lisäyksen jälkeen, joten nappasin jonkun sopivalta kuullostavan mausteen maustehyllystä ja heitin sekaan! Sopii todella hyvin ainakin tähän hilloon.
Kaneli taas tuo hilloon suorastaan vähän jouluista makua, minun suuni yhdistää lähe aina kanelin jouluun :)

Tätä herkuteltiin lettujen ja kanelilla maustetun vaniljavaahdon kera, nams!



4 kommenttia:

  1. Nami-herkkua näyttää olevan....kaunis 'silmäruoka-annos' !

    VastaaPoista
  2. Näyttää ja kuulostaa herkulliselta!

    VastaaPoista
  3. Mun blogi ei jostain syystä oo julkassu mun omia kommentteja, että jospa nyt toimis kun pääsee koneen kautta yrittämään :) Herkkua tosiaan oli, ja raparperi kivasti piti huolta siitä, ettei ollu liian äklömakeaa :)

    VastaaPoista